به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، مرتضی عباس زاده سرپرست تیم های رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی ایلخچی از آغاز بیستمین دوره مسابقات جهانی ربوکاپ 2016 خبر داد و گفت: یک تیم از دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی به این دوره از مسابقات اعزام می شود.

به گزارش دکتر عین اله زاده مدیر اطلاع رسانی واحد ایلخچی: مرتضی عباس زاده با بیان این که بیستمین دوره مسابقات ربوکاپ 2016 در شهر لایپزیک کشور آلمان برگزار می شود، اظهار داشت: در این دوره از مسابقات ربوکاپ، تیم ربات انسان نمای سایز بزرگ این دانشگاه شرکت می کند.

عباس زاده با تاکید بر اینکه این مسابقات به صورت سالانه در یکی از کشورهای جهان برگزار می شود، یادآورشد: هدف از برگزاری این مسابقات آن است که تا سال 2050 تیمی از ربات های انسان نما با داشتن قابلیت های کامل انسانی در برابر تیمی از انسان ها قرار گیرند و بتوانند تیم انسان ها را شکست دهند.

عضو کمیته فنی و داوری مسابقات ربوکاپ آزاد ایران، با اشاره به جزئیات مسابقات جهانی خاطر نشان کرد: ربوکاپ جهانی بزرگترین و مهمترین واقعه رباتیک جهانی است که تمامی کشورهای پیشرفته جهان در آن شرکت می کنند و همانند دوره های گذشته، بیستمین دوره این مسابقات در بخش بزرگسالان، تیم های حاضر، در لیگ های ربات های فوتبالیست، ربات های امداد و نجات، ربات های خانگی و ربات های کار با یکدیگر به رقابت می پردازند.

عضو هیأت علمی واحد ایلخچی تصریح کرد: با توجه به حضور پر رنگ تیم های ایرانی در مسابقات جهانی ربوکاپ در سال های گذشته، تیم رباتیک این واحد دانشگاهی  نیز توانسته در سال 2015به عنوان برترین تیم در بین دانشگاههای سراسر کشور مقام نخست را کسب نماید و یکی از اولین تیم های ایرانی است که موفق به کسب مقام قهرمانی در این لیگ دشوار ربوکاپ شده است که از این طریق توانسته جواز حضور به مسابقات جهانی آلمان را کسب نماید.

عضو کمیته داوران مسابقات ربوکاپ با بیان اینکه این دوره از مسابقات جهانی از 8 تیرماه آغاز می شود، یادآور شد: مسابقات ربوکاپ 2016 با حضور 37 تیم از کشورهای مختلف جهان در شهر لایپزیک آلمان به مدت 7 روز با همدیگر به مصاف هم خواهند رفت و در قسمت بزرگسال، ربات این دانشگاه در سخت ترین قسمت آن با تیمهایی همچون آمریکا، ژاپن، تایوان، کره، چین و ایران به رقابت خواهند پرداخت.

دکتر عباس زاده در ادامه به ویژگی های منحصر به فرد این ربات پرداخت و گفت: ربات انسان نمای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلخچی به نام آرتین می تواند بر روی دو پا با ارتفاع 130 سانتی متری به ایستد، دروازه حریف را تشخیص داده و قابلیت حمل توپ و شوت را دارد. در این نوع ربات کل رفتارهای انسان شبیه سازی شده و کل تصمیمات توسط خود ربات گرفته و انجام می شود و هیچ کنترلی از راه دور روی دستگاه انجام نمی گیرد.

در ادامه وی به حساسیت مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی و پی گیری عملکرد ربات اشاره کرد و گفت: اخیرا تیمی به سرپرستی آقای دکتر رضا محمدی رئیس اداره مسابقات و جشنواره های سازمان مرکزی دانشگاه آزاداسلامی به همراه اقایان دکتر قلی پور و دکتر چراغپور، اعضای کمیته فنی رباتیک سازمان مرکزی به واحد ایلخچی سفر کرده بودند که عملکرد آرتین را مورد ارزیابی قرار داده و از روند آماده سازی ربات جهت شرکت در مسابقات جهانی گزارش مبسوطی آماده و عملکرد تیم رباتیک دانشگاه را عالی توصیف نمودند.

سرپرست تیم ربات انسان نمای آرتین ضمن تقدیر از مسئولین دانشگاه جهت حمایت  و آماده سازی تیم برای اعزام به مسابقات، از تمامی عزیزان در این راستا تشکر کرد و گفت: مطمئن باشید که اگر حمایتهای جناب آقای دکتر میرزاده ریاست عالیه دانشگاه همچنین اقای دکتر انگجی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و دکتر موسی خانی رئیس کمیته ربوکاپ ایران و دکتر داود ثمری رئیس دفتر ارتباط با صنعت و حمایتهای بی دریغ ریاست محترم واحد آقای دکتر رنجبران  نبود این مهم به انجام نمی رسید و پی گیری های این عزیزان باعث راه یابی این تیم به مسابقات جهانی شده است.

عباس زاده افزود: جا دارد از شرکت طراحی مهندسی سایپا و شخص مدیر عامل آقای مهندس زمانلو و تیم زبده این شرکت تشکر ویژه ای داشته باشیم که  اسپانسر و حامی مالی این تیم بوده و با اختصاص مکان مناسب و امکانات پیشرفته زمینه ساز حضور تیم رباتیک به مسابقات جهانی را فراهم نموده است.

عضو کمیته داوران ربوکاپ ایران افزود: با توجه به روند رو به رشد رباتیک در دنیا و عدم انکار این دانش در پیشبرد اهداف جوامع مختلف در بخش های صنعتی، آموزشی، اجتماعی و درمانی و حضور محققان زیادی از کشور که در این حوزه مشغول فعالیت هستند، لازم است مسئولین کشوری نگاه ویژه ای به این دانش و صنعت داشته باشند تا همگام و هماهنگ با سایر کشورهای پیشرفته دنیا این بخش از دانش نیز در کشور کاربردی شود.

۱۳۹۵/۰۴/۰۱